Arrangementer

Ved Ismenningen Fjellstuggu forsøker vi å tilby ulike arrangementer gjennom året, gjerne tilpasset kalender og årstider. Eksempler på aktiviteter i tilknytning til fjellstuggu er pubkvelder, quizkvelder, skøytebane, isfiskekonkurranse for barn osv. Følg med, så holder vi deg oppdatert!

Opplev magisk julestemning i Snåsafjella!

Ved Ismenningen Fjellstuggu pynter vi  tidlig til jul, og den første snøen kommer gjerne i oktober. Ta med deg familie eller venner på en førjulsweekend, eller kanskje du ønsker å ta med deg ansatte eller kolleger på et realt julebord?

Ta kontakt på post@ismenningen.no elller ring oss på tlf. 414 52 067.

Årstider og aktiviteter

Årstidene kan skifte fort i fjellet.

Som navnet antyder så er det en stabil vinter ved Ismenningen Fjellstuggu. Når snøen har lagt seg så bor du midt i fjellheimen når du er vår gjest. Du slipper å bruke tid og krefter på å komme deg opp i det beste terrenget, det er bare så spenne på seg skiene utenfor døra og legge ut på tur i et mykt fjellterreng der stigninger og unnabakker ikke tapper kreftene. Eller hva med isfiske, en rekreasjon som vi aldri kan bli flink nok til å verdsette. Senere på vinteren så kan du også forlyste deg med snøscootersafari i rekreasjonsløypa som har en egen sløyfe rundt Ismenningen Fjellstuggu.

Våren er gjerne kort, men intens, hos oss. Det er ikke uvanlig at siste skitur er i månedsskiftet mai-juni, mens badesesongen i vann og tjern starter et par uker senere. Om du opplever den korte vårsesongen, så får du virkelig lytte og kjenne på naturens lyder. Fugle- og dyrelivet lager begeistrede lyder etter en lang vinter, bekker og elver bruser når vannet fra snøsmeltingen er på sin vei ned fra fjellet. Sola steiker gjerne fra timer etter midnatt til langt på kveld. Det er en fantastisk tid. 

Sommer i Snåsafjella er magisk. Nå er fjellfisket på sitt beste. Visste du forresten at i Snåsa kommune er det flere fiskevann enn det er innbyggere? Altså godt over 2000 fiskevann!
Sommeren er tiden for de lange, eller korte, vandringene i den flotte fjellheimen. Du kan velge å følge en av turstiene, de lengste er flere mil, eller navigere sjøl i landskapet. Fortsatt foregår det setring i Snåsafjella, så hvorfor ikke legge turen innom en seter der du kanskje tar en pause og nyter hjemmelaget rømmegrøt eller kjøper med deg en lokal ost eller to?


Vi kommer ikke utenom molta når Snåsa-sommeren nevnes. I lange tider har folk fra nær og fjern tatt turen til Snåsafjella for å finne bæra som er «fjellets gull». Mengden varierer fra år til år, men du finner alltid molt i terrenget omkring Ismenningen Fjellstuggu om du besøker oss på den riktige tiden av sommeren. 

Høst i fjellet er som en fargerik eksplosjon. Mange mener at det er nå fjellheimen er på sitt vakreste. Når lauvet på fjellbjørka skifer fra grønn til et utall vakre farger. Høsten er også tid for jakt, hver eneste høst finner jegere i hopetall tilbake til jaktfeltene i Snåsafjella. Som jeger kan du vanskelig bo stort bedre enn ved Ismenningen Fjellstuggu. Og fuglejakta, den fortsetter lenge etter at nok en vinter har avløst høst. 

Ismenningen Fjellstuggu
Grøningsvegen 1421
Snåsa,  7760

Phone

913 20 798

Email 
post@ismenningen.no

Skriv tekst her